Kategorie
 
 
 
 
 

Staňte se královnou bílých tenisek!

bílé tenisky

Hledání páru snů

Znáte typ boty, velikost, barvu – přesto výběr bílých tenisek není až tak jednoduchý. Je jich totiž k dostání nespočet. Zkuste se proto nejdříve zamyslet, v jakém stylu by se měly nést.

  • Sportovní: Pokud fandíte ležérním a volnočasovým kouskům a nejčastěji vás potkáme v džínách, nejspíš vám sednou tenisky ve sportovním stylu.
  • Retro: Jestliže vás baví nejnovější módní trendy a zároveň se nebojíte být vidět, poohlédněte se po teniskách v retro stylu nebo takzvaných „ugly shoes”.
  • Klasické: Nemáte vyhraněný styl a chcete tenisky co možná nejuniverzálnější? Pak sáhněte po jednoduchých teniskách s minimem ozdobných prvků a klasickou siluetou.

Vedle stylu přihlédněte i k materiálu. Rozmýšlet se budete mezi plátěnými a koženými teniskami. Výhody kůže jsou jasné – jde o pevný a odolný materiál s dlouhou životností, který se poměrně jednoduše udržuje. Plátěné tenisky mohou být o kapku lepším společníkem do horkého počasí, jsou lehčí, ale dá trochu víc práce je udržet čisté a nehodí se úplně ke všemu.

5 top způsobů, jak bílé tenisky nosit

Váš vysněný pár už sedí v botníku a vy se nemůžete dočkat, až ho konečně ukážete světu. Ale najednou si nejste jistí, co a jak k bílým teniskám vlastně obléct. Tady je pár nápadů, se kterými nešlápnete vedle.

  • Monochromatický look

Jednoduchý a maximálně efektní, to je monochromatický look, při kterém se obléknete do bílé od hlavy až k patě. Není třeba nic komplikovat, bílé plátěné kalhoty a bílá košile budou k dokonalosti stačit.

  • Formálně a šik

Bílé tenisky do práce nebo na schůzku? Proč ne, pokud to váš firemní dress code povoluje! Oblékněte světlou blůzku, chino kalhoty a černé sako a dodejte formálnímu outfitu šmrnc bílými teniskami. 

  • Letní šaty

Teplé dny, kdy ale rána a večery bývají trochu chladnější, jsou ideální příležitostí pro bílé tenisky a šaty. Květinové maxišaty, pastelové modely, ale i košilové nebo mikinové šaty, to všechno bude vypadat po boku dámských tenisek skvěle.

  • Denimový look

Bílé tenisky a džíny, to je snad ta nejklasičtější kombinace ze všech. Ale pro outfit jako z módního časopisu se hodí znát pár fíglů. Pokud jde o šířku a barvu, vše je na vás. Důležitá je ale délka riflí. Ke kratším boyfriend jeans obujte vyšší tenisky, abyste si příliš odhalenými kotníky zbytečně nezkracovali postavu. Běžná délka bude slušet teniskám po kotníky, stejně jako trendy dlouhé džíny.

  • Moderně s ponožkami

Chcete vnést do svého outfitu nečekaný akcent? Jděte na to přes ponožky. Aktuálně je v kurzu je neskrývat, ale naopak je nechat vyniknout. A nosí se tak vysoké ponožky, výrazné barvy i ponožky s logy známých značek.

Bílé navždy

Hlavní nevýhoda bílých tenisek je nasnadě – až příliš snadno se ušpiní. A protože pračka botám příliš nesvědčí, v rámci zachování co nejdelší životnosti budete muset vzít vše do svých rukou. Nezapomínejte na pravidelné a šetrné čištění a otřete boty vlhkým hadříkem, kdykoliv se na nich objeví šmouha. S větším znečištěním si poradí mýdlová voda a zubní kartáček.

Už jste našli pár, se kterým se stanete královnou bílých tenisek?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze